Кои сме ние?

LINGUAMORE е общностен център, създаден с цел да подкрепя общности от хора, чиито приоритети са еднакви или близки до нашите - животът, здравето и свободата на човека.
Центърът е създаден от двама млади хора с висше образование (немска и италианска филология), а градът в който избрахме да развиваме дейността си е Елхово. Можете да намерите контактите ни и да се запознаете с дейностите, които предлагаме в публикацията "Дейности в Лингуаморе", която виждате вдясно, в архива на блога от 2015 г. за декември месец. Там ще намерите и другите ни основни публикации: "Какво е Лингуаморе", "Подаръци от Лингуаморе", "Приоритети на Лингуаморе", "Благодарности от Лингуаморе" и "Подаръци за Лингуаморе". В архива за март 2016 г. са видими нашите цели в публикациите "МЕЧТАТА ЗА СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ", "НАШАТА ЗАДАЧА" и "ДЕЙНОСТ 1". Поддържаме живо общуване с вас чрез "Въпроси и отговори" от същия месец.

понеделник, 18 януари 2016 г.

08-14 януари 2016

Дело на седмицата - През тази седмица общностният център Лингуаморе беше посетен от първия си жаден за знания приятел и така започнахме дейността си с уроци по английски език на 12 януари, като по-късно същия ден се проведе и първи виртуален урок по италиански език чрез скайп.
Дума на седмицата - Начало.
Книга на седмицата - "Сбогувайте се с болестите", автор: Майя Гогулан. Много важна книга за началото на пътя ни към екологичното хранене и начин на живот : http://darslovo.com/e-kniga.aspx?id=330
Мисъл на седмицата - "Светът е прекрасен".
Музика на седмицата - " Зима" от "Годишните времена" на Антонио Вивалди. https://www.youtube.com/watch?v=TZCfydWF48c
Песен на седмицата - "What a wonderful world" Louis Armstrong : http://vbox7.com/play:5676f760?pos=src

Приказка на седмицата - Приказка за стария халиф: https://georgigaydurkov.wordpress.com/2015/04/30/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D1%85%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%84-3/
 
Роля на седмицата - Бай Ганьо (заради годишнината от рождението на Алеко Константинов, а и за да напомним, че дори герои, които смятаме за отрицателни имат своите положителни черти - може би, ако всички днес бяхме толкова истински, колкото него, щяхме да живеем в един по- хубав свят)
Стихотворение на седмицата - "Утро", автор: Димчо Дебелянов https://chitanka.info/text/6107-utro

Танц на седмицата - Право тракийско хоро: https://www.youtube.com/watch?v=tBGS2UuNPho
Филм на седмицата - "Home" 2009: https://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU
Храна на седмицата - Орехов таратор - незабравимо вкусен по собствена рецепта.

Бъдете здрави! :)

Няма коментари: