Кои сме ние?

LINGUAMORE е общностен център, създаден с цел да подкрепя общности от хора, чиито приоритети са еднакви или близки до нашите - животът, здравето и свободата на човека.
Центърът е създаден от двама млади хора с висше образование (немска и италианска филология), а градът в който избрахме да развиваме дейността си е Елхово. Можете да намерите контактите ни и да се запознаете с дейностите, които предлагаме в публикацията "Дейности в Лингуаморе", която виждате вдясно, в архива на блога от 2015 г. за декември месец. Там ще намерите и другите ни основни публикации: "Какво е Лингуаморе", "Подаръци от Лингуаморе", "Приоритети на Лингуаморе", "Благодарности от Лингуаморе" и "Подаръци за Лингуаморе". В архива за март 2016 г. са видими нашите цели в публикациите "МЕЧТАТА ЗА СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ", "НАШАТА ЗАДАЧА" и "ДЕЙНОСТ 1". Поддържаме живо общуване с вас чрез "Въпроси и отговори" от същия месец.

петък, 7 септември 2018 г.

3 години Лингуаморе

Здравейте!
Решихме, че е време да направим една отлагана отдавна публикация относно визията, мисията и целта на нашия общностен център, както и дейностите, които предлагаме и начините, по които може някой да ни помогне, ако желае. А отлагането е поради това, че е трудно човек сам за себе си да си подреди всичко в главата, та камо ли двама или повече човека да се обединят и да го направят заедно. Но пък без това нищо не се получава. Да кажем, че вече сме готови J

ВИЗИЯ (МЕЧТА) или цялостната картина:
Усъвършенстване на жизнената среда

МИСИЯ (ЗАДАЧА) или нашият принос за постигане на визията:
Споделяне на знания

ЦЕЛ (ДЕЙНОСТ) или малките стъпки за постигането:
 1. Изграждане на самоподдържаща се екосистема, в която растения, животни, деца и възрастни си помагат взаимно, като част от една по-голяма екосистема-общност.
 2. Изграждане на училище сред природата за деца на всякаква възраст, в което те се учат от природата, едно от друго или от възрастните (родителския кооператив), които се редуват да бъдат при тях или от пътуващи външни хора с различни умения или от целенасочено доведени специалисти в дадена област.
 3. Изграждане на база за организиране на детски лагери сред природата.
 4. Изграждане на оздравителен център сред природата- място на което могат да идват външни хора с цел оздравяване на тялото и душата.
 5. Изграждане на ресторант с домашно приготвена здравословна храна.
 6. Изграждане на магазинче, от което може човек да закупи домашно отгледана храна и ръчно сътворени изделия.
 7. Изграждане на общностен център в гр. Елхово, в който хората от околността да се събират да вземат решения по метода на социокрацията или да се научат да го ползват, където да се организират различни образователни събития за малки и големи.
 8. Имаме цял живот здраве- тази дейност вече е описана тук: https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=3726608078761041828#editor/target=post;postID=7762042345538208005;onPublishedMenu=publishedposts;onClosedMenu=publishedposts;postNum=41;src=postname
 9. Естествено отглеждане на деца- чрез съзнателно, планирано зачеване, здрава бременност, естествено раждане, кърмене и отглеждане на децата на свобода, следвайки техните потребности и желания – можете да следите публикациите в блога в графа Деца.
В следващите месеци ще се опитаме да представим и по-подробни проекти на всяка от дейностите/целите. Ще се радваме, ако желаете да ни подкрепите-
 • ·         морално (това винаги е от огромно значение за нас),
 • ·         физически (както се досещате, сме се захванали с твърде много неща, за които 4, а дори и 8 ръце са малко, така че тази подкрепа също е винаги добре дошла),
 • ·         със знания и умения (въпреки знанията ни в много области, имаме доста липси в сферата на строителството, планирането, проектирането, финансирането, а дори и земеделието и използването на всякакви инструменти)
 • ·         финансово-  има много начини да направите това:

Ø  да закупите наш продукт- тук ще добавяме всичко ново: https://www.facebook.com/creations4linguamore/
Ø  да се възползвате от услугите, които предлагаме: уроци и курсове по немски, италиански и английски език, езикови преводи,  консултации за здравето, споделяне на знания и опит, свързани с темите, които ни вълнуват: екология, хранене, градинарство, пермакултура, социокрация, естествено отглеждане на деца, може да следите и в блога ни в графата Събития за предстоящите ни услуги.
Ø  Да ни дарите нещо от списъка с вещите, който се стараем да актуализираме:
Ø  Да направите дарение на място или на следната банкова сметка:  BG07PIRB91704603632197 Калин Христов Илиев
При такова дарение ще се радваме да посочите дейността, която желаете да подкрепите, като напишете нейния номер.

Повече за икономиката на подаръците, която общностният център желае да използва, може да прочетете тук: https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=3726608078761041828#editor/target=post;postID=3648710549807219101;onPublishedMenu=publishedposts;onClosedMenu=publishedposts;postNum=27;src=postname

И тук:

Всякакви мнения и препоръки са добре дошли. Благодарим за интереса!

Няма коментари: