Кои сме ние?

LINGUAMORE е общностен център, създаден с цел да подкрепя общности от хора, чиито приоритети са еднакви или близки до нашите - животът, здравето и свободата на човека.
Центърът е създаден от двама млади хора с висше образование (немска и италианска филология), а градът в който избрахме да развиваме дейността си е Елхово. Можете да намерите контактите ни и да се запознаете с дейностите, които предлагаме в публикацията "Дейности в Лингуаморе", която виждате вдясно, в архива на блога от 2015 г. за декември месец. Там ще намерите и другите ни основни публикации: "Какво е Лингуаморе", "Подаръци от Лингуаморе", "Приоритети на Лингуаморе", "Благодарности от Лингуаморе" и "Подаръци за Лингуаморе". В архива за март 2016 г. са видими нашите цели в публикациите "МЕЧТАТА ЗА СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ", "НАШАТА ЗАДАЧА" и "ДЕЙНОСТ 1". Поддържаме живо общуване с вас чрез "Въпроси и отговори" от същия месец.

петък, 31 юли 2015 г.

Юлски вълнения



Направихме си малко сянка за големите жеги


Дините и пъпешите растат


Цветята цъфтят


И вече има наченки на бъдещи доматчета




С водните кончета сме приятели

Сандвич с пълнозърнест хляб, тахан и сушени тиквички


Част от градинарския празник на 23.07-пожелах си да имам голям дъб в двора, а той ми се появи на лицето:)

Ето това е нещо, което искам да споделя с всички- 1година след като си купихме земята и само месец и няколко дни след като започнахме да си правим градинка, тя ни се отблагодари и ни даде най-вкусната краставичка и най-ароматните зеленийки и някакси виждаш, че си заслужава и че всичко, създадено с любов, те дарява с още повече любов. Но всичко това нямаше да е възможно без помощта на милите ни съседи, които се грижиха за разсадите ни и благодарение на които сега имаме вода (нещо, за което те са се борили години, а ние получихме за седмица). Затова- Благодарим ви!




Ето я и реколтата- китайско зеле, краставица, целина, копър и босилек. Скоро ще има и още:-) 





Ей тази програма гледаме по телевизията всеки ден. Не бих я сменила за нищо на света.

И на пчеличките им харесва при нас.




 Райската градинка на реката или градината на изобилието- за нея се грижим всички и всички имаме щастието да и се любуваме докато се крием на сянка в горещите следобеди.











Една щастлива градинарка:-) 


Язовирната стена или най-хубавият душ за през лятото.

Горски обитатели



 Женска седянка под дъба- с плетки, бродерии, клюкарстване, песни, танци и много смях.
















Дъбът, к!ойто ни дава хубава сянка и успява да събере цялото село под клоните си.




 Трон, изобретение на децата от селото.


 А градинката си расте ли расте...





Няма коментари: