Кои сме ние?

LINGUAMORE е общностен център, създаден с цел да подкрепя общности от хора, чиито приоритети са еднакви или близки до нашите - животът, здравето и свободата на човека.
Центърът е създаден от двама млади хора с висше образование (немска и италианска филология), а градът в който избрахме да развиваме дейността си е Елхово. Можете да намерите контактите ни и да се запознаете с дейностите, които предлагаме в публикацията "Дейности в Лингуаморе", която виждате вдясно, в архива на блога от 2015 г. за декември месец. Там ще намерите и другите ни основни публикации: "Какво е Лингуаморе", "Подаръци от Лингуаморе", "Приоритети на Лингуаморе", "Благодарности от Лингуаморе" и "Подаръци за Лингуаморе". В архива за март 2016 г. са видими нашите цели в публикациите "МЕЧТАТА ЗА СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ", "НАШАТА ЗАДАЧА" и "ДЕЙНОСТ 1". Поддържаме живо общуване с вас чрез "Въпроси и отговори" от същия месец.

неделя, 5 юни 2016 г.

27 май - 2 юни


Дело на седмицата - Човек, който върши услуги по превоз на хора срещу пари, ни даде, малко неочаквано за нас, възможността да се придвижим по пътя си на връщане от Бургас към Елхово без да изисква в замяна парите, които му предложихме.
Дума на седмицата - Мечта. Мечтата за свободна България, която споделихме с вас през март (http://linguamore-liebesprache.blogspot.bg/2016/03/blog-post.html) е вдъхновена от всички хора, чрез които тя е живяла през годините - от раждането й - преди много, много години, до наши дни, един от които - Христо Ботев е основна причина за впечатляващия спомен на всеки втори юни, който обединява народа ни на тази дата.
Книга на седмицата - "Затъпяване - скритата цел на държавното образование" - малко крайно заглавие, но книгата наистина си заслужава. Подходяща е за тази седмица заради деня на детето - първи юни, и познатото на всеки отношение на децата към училището. За да има нежелание за учене и дори посещаване на училище у принципно жадните за всякакви знания малки хора, сигурно има някаква основателна причина. Книгата дава някои отговори, но още по-важно е че постава важни въпроси, над които да се замислим. https://chitanka.info/text/34076-zatypjavane
Мисъл на седмицата - Пълната положителна нагласа към събитията и цялостното добро отношение към хората водят до забележителни резултати при осъщестяването на човешките мечти.
Музика на седмицата - "Ти си ангел" от Дюк Старуокър https://www.youtube.com/watch?v=CcsUYu0PVxY Връзката е към четири часа успокояваща музика
Песен на седмицата - "Вълшебни думи", текст: Татяна Йотова, музика: Хайгашод Агасян https://www.youtube.com/watch?v=v9uAlI5EYng
Приказка на седмицата - "Болен здрав носи" може би детско изпълнение... :-) https://www.youtube.com/watch?v=BR1YdaFs9Os
Роля на седмицата - Мечтателят Христо Ботев естествено. Голям българин, който е живял с мечтата си и с нея в сърцето си е отишъл.
Стихотворение на седмицата - "Училище" от Иван Вазов http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=14&WorkID=1335&Level=2
Танц на седмицата - Арап https://www.youtube.com/watch?v=7sEqDguBZd0
Филм на седмицата - "Бебета гении" http://vbox7.com/play:efbad272
Храна на седмицата - Праскови

Няма коментари: