Кои сме ние?

LINGUAMORE е общностен център, създаден с цел да подкрепя общности от хора, чиито приоритети са еднакви или близки до нашите - животът, здравето и свободата на човека.
Центърът е създаден от двама млади хора с висше образование (немска и италианска филология), а градът в който избрахме да развиваме дейността си е Елхово. Можете да намерите контактите ни и да се запознаете с дейностите, които предлагаме в публикацията "Дейности в Лингуаморе", която виждате вдясно, в архива на блога от 2015 г. за декември месец. Там ще намерите и другите ни основни публикации: "Какво е Лингуаморе", "Подаръци от Лингуаморе", "Приоритети на Лингуаморе", "Благодарности от Лингуаморе" и "Подаръци за Лингуаморе". В архива за март 2016 г. са видими нашите цели в публикациите "МЕЧТАТА ЗА СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ", "НАШАТА ЗАДАЧА" и "ДЕЙНОСТ 1". Поддържаме живо общуване с вас чрез "Въпроси и отговори" от същия месец.

събота, 28 май 2016 г.

20-26 май


Дело на седмицата - Предложихме на хора от блока ни да живеем без да се разболяваме и обсъдихме възможностите за това с някои от тях.
Дума на седмицата - Серендипити (да намериш нещо, което не търсиш и после да се окаже че това нещо е по-ценно от това, което си търсил. Откриване на хубави неща, които всъщност не сме търсили активно...)
Книга на седмицата - "Без земя - наръчник за изправяне на крака", автор: Франц-Карл Рьоделбергер
Мисъл на седмицата - "Можеш да имаш всичко, което пожелаеш в живота си... ако помогнеш на другите да получат онова, което те желаят"
Музика на седмицата - Карлос Накай: Духът на Земята https://www.youtube.com/watch?v=19nm5_nAwQg
Песен на седмицата - "Мой роден край", Николина Чакърдъкова http://vbox7.com/play:4f79c50a
Приказка на седмицата - "Трите самовилски коня" https://www.youtube.com/watch?v=wmB9XbF6k1E
Роля на седмицата - Хосе Рамос Хорта (по случай годишнина от обявяването на първата независима държава през нашия век - Източен Тимор на 20 май)
Стихотворение на седмицата - "Свободата" на Михаил Берберов "...Детски смях - това е свободата." https://chitanka.info/text/16185-svobodata
Танц на седмицата - Тракийска ръченица https://www.youtube.com/watch?v=YTCKw9vxFO8
Филм на седмицата - "Звездният човек" http://zamunda.net/banan?id=165711&hit=1&t=movie
Храна на седмицата - Ягоди

Няма коментари: