Кои сме ние?

LINGUAMORE е общностен център, създаден с цел да подкрепя общности от хора, чиито приоритети са еднакви или близки до нашите - животът, здравето и свободата на човека.
Центърът е създаден от двама млади хора с висше образование (немска и италианска филология), а градът в който избрахме да развиваме дейността си е Елхово. Можете да намерите контактите ни и да се запознаете с дейностите, които предлагаме в публикацията "Дейности в Лингуаморе", която виждате вдясно, в архива на блога от 2015 г. за декември месец. Там ще намерите и другите ни основни публикации: "Какво е Лингуаморе", "Подаръци от Лингуаморе", "Приоритети на Лингуаморе", "Благодарности от Лингуаморе" и "Подаръци за Лингуаморе". В архива за март 2016 г. са видими нашите цели в публикациите "МЕЧТАТА ЗА СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ", "НАШАТА ЗАДАЧА" и "ДЕЙНОСТ 1". Поддържаме живо общуване с вас чрез "Въпроси и отговори" от същия месец.

петък, 6 май 2016 г.

22-28 април

Дело на седмицата - Отново заради добрите хора пътуването ни по случай предстоящите празници се осъществи бързо, лесно и приятно.
Дума на седмицата - Природа. Заради деня на Земята на 22 април и чувството, което изпитваме всеки път, когато излезем извън четирите стени на дома си и извън града и се пренесем в истинския свят - сред природата.
Книга на седмицата - "Унизената земя", автор: Димитър Събев https://mittag.wordpress.com/hey/ Още един различен подход за да се изрази същото нещо, с което се занимава науката "пермакултура", книгите на Владимир Мегре, както и всякакви движения за здравословен начин на живот, живот по-близо до природата и екологията като цяло.
Мисъл на седмицата - "Отделният човек мисли бързо, но народът мисли бавно" и "Сънят на разума ражда чудовища". Тази седмица мислите са две - и двете от предговора към книгата.
Музика на седмицата - "Реквием" на Моцарт https://www.youtube.com/watch?v=Zi8vJ_lMxQI
Песен на седмицата - "Един",  Металика https://www.youtube.com/watch?v=WM8bTdBs-cw
Приказка на седмицата - "Палечка" на Ханс Кристиан Андерсен https://chitanka.info/text/4809-palechka
Роля на седмицата - Имануел Кант :-) (роден на 22 април)
Стихотворение на седмицата - "Сън", автор: Никола Вапцаров https://chitanka.info/text/11451-syn
Танц на седмицата - Дайчово хоро
Филм на седмицата - "Ангели: История за любовта" https://www.youtube.com/watch?v=XMjqD6iFJEo
Храна на седмицата - Зелено смути (спанак, домати, зелен чесън, магданоз и лимон)

Няма коментари: