Кои сме ние?

LINGUAMORE е общностен център, създаден с цел да подкрепя общности от хора, чиито приоритети са еднакви или близки до нашите - животът, здравето и свободата на човека.
Центърът е създаден от двама млади хора с висше образование (немска и италианска филология), а градът в който избрахме да развиваме дейността си е Елхово. Можете да намерите контактите ни и да се запознаете с дейностите, които предлагаме в публикацията "Дейности в Лингуаморе", която виждате вдясно, в архива на блога от 2015 г. за декември месец. Там ще намерите и другите ни основни публикации: "Какво е Лингуаморе", "Подаръци от Лингуаморе", "Приоритети на Лингуаморе", "Благодарности от Лингуаморе" и "Подаръци за Лингуаморе". В архива за март 2016 г. са видими нашите цели в публикациите "МЕЧТАТА ЗА СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ", "НАШАТА ЗАДАЧА" и "ДЕЙНОСТ 1". Поддържаме живо общуване с вас чрез "Въпроси и отговори" от същия месец.

четвъртък, 15 септември 2016 г.

ЗАЩО?


Честит празник!

След лятната почивка тръгваме отново на училище. Намерихме си двама много млади учители, с които ще научаваме най-важния си урок - живота, но през една по-различна гледна точка. За да създаваме мечтаното училище, пред нас стои задачата да открием подходящите въпроси, които ни вълнуват и които биха могли да задават децата ни.
Затова на първия учебен ден решихме да започнем с вечния въпрос, с въпроса, който е любим на всички деца и който често дава най-важните отговори в търсенията на хората по принцип.
Въпросът "Защо?" е първият, който без съмнение ще бъде основополагащ за едно истински полезно за децата училище, а тъй като участието на всички е важно, ние предпочитаме да оставим едно празно място, което всеки да може да допълва в този въпрос и така да създадем заедно основите на нашето училище. Затова сега е ваш ред "Защо...?"
В публикацията от месец март "Въпроси и отговори" можете да пишете в коментарите въпросите, които смятате за важни.

Благодарим!

Няма коментари: