Кои сме ние?

LINGUAMORE е общностен център, създаден с цел да подкрепя общности от хора, чиито приоритети са еднакви или близки до нашите - животът, здравето и свободата на човека.
Центърът е създаден от двама млади хора с висше образование (немска и италианска филология), а градът в който избрахме да развиваме дейността си е Елхово. Можете да намерите контактите ни и да се запознаете с дейностите, които предлагаме в публикацията "Дейности в Лингуаморе", която виждате вдясно, в архива на блога от 2015 г. за декември месец. Там ще намерите и другите ни основни публикации: "Какво е Лингуаморе", "Подаръци от Лингуаморе", "Приоритети на Лингуаморе", "Благодарности от Лингуаморе" и "Подаръци за Лингуаморе". В архива за март 2016 г. са видими нашите цели в публикациите "МЕЧТАТА ЗА СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ", "НАШАТА ЗАДАЧА" и "ДЕЙНОСТ 1". Поддържаме живо общуване с вас чрез "Въпроси и отговори" от същия месец.

петък, 3 август 2018 г.

Кои сме ние


Аз съм Гери (34г), родом от Бургас. Там завърших Немската гимназия и след това поживях в Германия 3,5г, в стремежа си да завърша така бленуваното висше образование. Една от специалностите, която учих беше начална педагогика, но въпреки че доста ми допадаше не успях да я завърша. В България завърших немска филология и поработих 5 години по офиси, колцентрове и преподавах немски език на частни уроци и в езикови школи. Всичко това много ми беше омръзнало и не намирах никакъв смисъл в това, но го осъзнах, когато на последната си работа в поредния офис срещнах моя избраник- Калин (на 30 г., завършил италианска филология, живял в Италия и работил по офиси и езикови школи). Заедно гледахме в една посока, далеч от всичко това, което ни заобикаляше. Стремяхме се към природата, към здравословната чиста храна, която все по-трудно се намира в столицата и постепенно започнахме да обикаляме по места, на които живеят хора, тръгнали си от големия град и открили своето щастие в малка къщурка сред природата, където си гледат чиста храна, а децата им живеят свободно и щастливо на чист въздух. За това мечтаехме и ние и не след дълго открихме място, на което вече имаше няколко такива семейства и решихме да закупим земя близо до тях- а именно екоселището до гр. Елхово. Започнахме с голям ентусиазъм, но тъй като нямаме нито средства, нито много умения, нещата ни се получават доста бавно. През агуст 2016 г, се родиха и нашите момченца близначета и ситуацията стана малко по-трудна. Тогава взехме решение да живеем в най-близкия град - Елхово под наем, докато успеем да уредим своето райско кътче. 
Засега все още сме тук и имаме желание да предаваме знанията, които трупаме най-вече на деца, които имат интерес, защото в тях е нашето бъдеще. 
Започваме организирането на курсове за деца с родители. Научете повече в графа: Събития
Всеки, който желае да ни посети или да ни помогне със своите знания или умения, е добре дошъл.

Няма коментари: