Кои сме ние?

LINGUAMORE е общностен център, създаден с цел да подкрепя общности от хора, чиито приоритети са еднакви или близки до нашите - животът, здравето и свободата на човека.
Центърът е създаден от двама млади хора с висше образование (немска и италианска филология), а градът в който избрахме да развиваме дейността си е Елхово. Можете да намерите контактите ни и да се запознаете с дейностите, които предлагаме в публикацията "Дейности в Лингуаморе", която виждате вдясно, в архива на блога от 2015 г. за декември месец. Там ще намерите и другите ни основни публикации: "Какво е Лингуаморе", "Подаръци от Лингуаморе", "Приоритети на Лингуаморе", "Благодарности от Лингуаморе" и "Подаръци за Лингуаморе". В архива за март 2016 г. са видими нашите цели в публикациите "МЕЧТАТА ЗА СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ", "НАШАТА ЗАДАЧА" и "ДЕЙНОСТ 1". Поддържаме живо общуване с вас чрез "Въпроси и отговори" от същия месец.

събота, 23 януари 2016 г.

15-21 януари

Дело на седмицата - Вече официално сме жители на Елхово. Нашият "хазяйн" (каква хубава българска дума :-) ) отдели време в обедната си почивка да ни регистрира по настоящ адрес.
Дума на седмицата - Парк. Откритието ни от тази седмица - разбрахме, че две седмици сме били в неведение колко хубав и приятен за разходки парк има в Елхово.
Книга на седмицата - "Човешкото хранене", автор: Георги Гайдурков. Любима книга, която по най-лесен и разбираем начин дава знанието за това как да живеем без болести и лекарства. http://filemare.com/en-bg/browse/78.90.164.137/Dani/%D0%A5%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B5/%D0%A7%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE%20%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B5.pdf
Мисъл на седмицата - "Всяко ново нещо е добре забравено старо"
Музика на седмицата -Музиката към филма Любовна история "Love story" https://www.youtube.com/watch?v=ncl91E3Ourw
Песен на седмицата -"Ако ти си отидеш за миг" на група Импулс https://www.youtube.com/watch?v=RNb2E2l0i48
Приказка на седмицата -"Баба Хола", Братя Грим. За юргана на баба Хола и снега :-) https://chitanka.info/text/2462-baba-hola
Роля на седмицата - кан Омуртаг (започнахме по-конкретно да обсъждаме планове за строежите на сгради от естествени материали в родово място "Здравей")
Стихотворение на седмицата - "Песен за човека", автор: Никола Вапцаров. http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=17&WorkID=117&Level=3    https://www.youtube.com/watch?v=VfquDNzQhTo
Танц на седмицата - Блус за двама :-)
Филм на седмицата - Прекрасно зелено / La belle Verte (1996) http://www.dokumentalni.com/?p=1142
Храна на седмицата - Картофи с грах и пресни зеленчуци (собствена рецепта)

До скоро!:)

Няма коментари: