Кои сме ние?

LINGUAMORE е общностен център, създаден с цел да подкрепя общности от хора, чиито приоритети са еднакви или близки до нашите - животът, здравето и свободата на човека.
Центърът е създаден от двама млади хора с висше образование (немска и италианска филология), а градът в който избрахме да развиваме дейността си е Елхово. Можете да намерите контактите ни и да се запознаете с дейностите, които предлагаме в публикацията "Дейности в Лингуаморе", която виждате вдясно, в архива на блога от 2015 г. за декември месец. Там ще намерите и другите ни основни публикации: "Какво е Лингуаморе", "Подаръци от Лингуаморе", "Приоритети на Лингуаморе", "Благодарности от Лингуаморе" и "Подаръци за Лингуаморе". В архива за март 2016 г. са видими нашите цели в публикациите "МЕЧТАТА ЗА СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ", "НАШАТА ЗАДАЧА" и "ДЕЙНОСТ 1". Поддържаме живо общуване с вас чрез "Въпроси и отговори" от същия месец.

понеделник, 11 януари 2016 г.

Седмични публикации

Здравейте, приятели на Лингуаморе!
С новата година започваме и с нова инициатива - публикация в блога ни всяка седмица. Редовно ще публикуваме най-важното, което ни вълнува по начина, по който виждате долу първата ни публикация за тази година за седмицата от 01 до 07 януари.

Дело на седмицата - В Елхово (нашият нов дом), човек, който не ни познава, само заради това че имаме общ познат, ни посрещна на автогарата, закара ни с багажа до дома си, предложи ни вечеря и ни даде подслон. Освен това ни свърза с хора, които ни осигуриха квартира под наем.
Дума на седмицата - Доверие - това беше основното в отношенията ни с хората в Елхово, което ни направи добро впечатление. Имайки го, не се съмняваме в успешния ни престой тук и в бъдеще.
Книга на седмицата - "В търсене на изгубеното щастие", автор: Джийн Лидлоф. Заглавието е много подходящо, книгата - съдържателна. http://iztok-zapad.eu/books/book/823
Мисъл на седмицата - "Най-красивото е невидимо за очите" - силно е свързана с избрания от нас прекрасен филм на седмицата, който горещо препоръчваме на всеки.
Музика на седмицата"Für Elisе", Лудвиг Ван Бетовен https://www.youtube.com/watch?v=3KN3v7cJiDg 
Песен на седмицата - Кога зашумят шумите https://www.youtube.com/watch?v=-P20tjk0ybw
Приказка на седмицата - "Малката кибритопродавачка" Беше люта зима...  https://chitanka.info/text/4826-malkata-kibritoprodavachka
Роля на седмицата - кан Аспарух (все пак се заселихме на ново място - какво по-подходящо от това :-)
Стихотворение на седмицата - "Ни лъх не дъхва над полени", автор: Пенчо Петков Славейков http://www.slovo.bg/old/slaveykov/nilyhne.htm
Танц на седмицата - Право хоро - за съжаление трябва да признаем, че го упражнявахме само веднъж за кратко. Но имаме цяла година пред нас :-)
Филм на седмицата - "Отвъд светлината" Това е филм, който наистина си заслужава https://www.youtube.com/watch?v=qAHW47j2h4s
Храна на седмицата - Салата от зеле на пара по рецепта на Владимир Мутаров.

Пожелаваме ви приятна седмица!
И до скоро!

Няма коментари: