Кои сме ние?

LINGUAMORE е общностен център, създаден с цел да подкрепя общности от хора, чиито приоритети са еднакви или близки до нашите - животът, здравето и свободата на човека.
Центърът е създаден от двама млади хора с висше образование (немска и италианска филология), а градът в който избрахме да развиваме дейността си е Елхово. Можете да намерите контактите ни и да се запознаете с дейностите, които предлагаме в публикацията "Дейности в Лингуаморе", която виждате вдясно, в архива на блога от 2015 г. за декември месец. Там ще намерите и другите ни основни публикации: "Какво е Лингуаморе", "Подаръци от Лингуаморе", "Приоритети на Лингуаморе", "Благодарности от Лингуаморе" и "Подаръци за Лингуаморе". В архива за март 2016 г. са видими нашите цели в публикациите "МЕЧТАТА ЗА СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ", "НАШАТА ЗАДАЧА" и "ДЕЙНОСТ 1". Поддържаме живо общуване с вас чрез "Въпроси и отговори" от същия месец.

петък, 29 януари 2016 г.

22-28 януари

Дело на седмицата - На път към земята ни двама човека ни осигуриха превоз (човек от с. Попово ни закара от Елхово до разклона за Маломирово, а след това местен дистрибутор на плодове и зеленчуци - от Маломирово до разклона за селището) и така стигнахме за по-малко от час.
Дума на седмицата - райска ябълка (eдни симпатични хора, които продават на пазара в Елхово ни осигуриха цяла касетка от най-вкусните райски ябълки, които бяхме опитвали)
Книга на седмицата - "Алхимикът", автор: Паулу Коелю. Книгата е много популярна и определено има защо да е така. http://chitanka.info/text/2023-alhimikyt
Мисъл на седмицата - Внимавай какво си пожелаваш, защото може да се сбъдне!
Музика на седмицата - Концерт за цигулка номер 7 на Волфганг Амадеус Моцарт https://www.youtube.com/watch?v=4OWyj6JeaK8
Песен на седмицата - "Ако си дал" на Емил Димитров https://www.youtube.com/watch?v=BP7WGKWPZKg
Приказка на седмицата - Тримата братя и златната ябълка https://chitanka.info/text/29388-trimata-bratja-i-zlatnata-jabylka
Роля на седмицата - Гоце Делчев (роден на 23ти януари 1872г.)
Стихотворение на седмицата - "She walks in beauty", автор: Лорд Байрон https://www.youtube.com/watch?v=e8kwvhsT850
Танц на седмицата - Дунавско хоро
Филм на седмицата - Съмърхил https://www.youtube.com/watch?v=k-oIg6Gm7UE
Храна на седмицата - Сърми с Басмати ориз, гъби и праз лук (наша рецепта)

Няма коментари: