Кои сме ние?

LINGUAMORE е общностен център, създаден с цел да подкрепя общности от хора, чиито приоритети са еднакви или близки до нашите - животът, здравето и свободата на човека.
Центърът е създаден от двама млади хора с висше образование (немска и италианска филология), а градът в който избрахме да развиваме дейността си е Елхово. Можете да намерите контактите ни и да се запознаете с дейностите, които предлагаме в публикацията "Дейности в Лингуаморе", която виждате вдясно, в архива на блога от 2015 г. за декември месец. Там ще намерите и другите ни основни публикации: "Какво е Лингуаморе", "Подаръци от Лингуаморе", "Приоритети на Лингуаморе", "Благодарности от Лингуаморе" и "Подаръци за Лингуаморе". В архива за март 2016 г. са видими нашите цели в публикациите "МЕЧТАТА ЗА СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ", "НАШАТА ЗАДАЧА" и "ДЕЙНОСТ 1". Поддържаме живо общуване с вас чрез "Въпроси и отговори" от същия месец.

понеделник, 22 февруари 2016 г.

12-18 февруари





Дело на седмицата - На 12.02.2016г. в читалище "Развитие", гр. Елхово се състоя първата беседа на общностен център "Лингуаморе". Темата беше "Как да се предпазим от рак?" и чрез тази публична изява нашият център даде възможността на жителите на града да се запознаят с нашето мнение за причините за епидемията от ракови заболявания в последните десетилетия.
Дума на седмицата - Гости. Освен гостите, които поканихме и присъстваха на беседата, в нашия дом дойдоха и първите гости, които прекараха деня си с нас.
Книга на седмицата - "Човекът, който искаше да бъде щастлив", автор: Лоран Гунел.
Мисъл на седмицата - "Върховната степен на медицината е любовта" - Парацелз
Музика на седмицата - Лунната соната, Бетовен. https://www.youtube.com/watch?v=4Tr0otuiQuU
Песен на седмицата - "Истина" на Милена https://www.youtube.com/watch?v=5yXSCavX7Ew
Приказка на седмицата - "Кой каквото прави на себе си го прави" http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=16&WorkID=2954&Level=1
Роля на седмицата - Чарлз Дарвин (207 години от рождението му, а и беседата, някак, беше свързана с теорията му)
Стихотворение на седмицата - "В цъфналата ръж", автор: Робърт Бърнс https://chitanka.info/text/13118-v-tsyfnalata-ryzh
Танц на седмицата - Танцът на радостта :-) http://vbox7.com/play:14efcbaa
Филм на седмицата - "Още нещо за любовта" https://www.youtube.com/watch?v=JkNEM4YsJm4
Храна на седмицата - Кокосов орех.

Няма коментари: