Кои сме ние?

LINGUAMORE е общностен център, създаден с цел да подкрепя общности от хора, чиито приоритети са еднакви или близки до нашите - животът, здравето и свободата на човека.
Центърът е създаден от двама млади хора с висше образование (немска и италианска филология), а градът в който избрахме да развиваме дейността си е Елхово. Можете да намерите контактите ни и да се запознаете с дейностите, които предлагаме в публикацията "Дейности в Лингуаморе", която виждате вдясно, в архива на блога от 2015 г. за декември месец. Там ще намерите и другите ни основни публикации: "Какво е Лингуаморе", "Подаръци от Лингуаморе", "Приоритети на Лингуаморе", "Благодарности от Лингуаморе" и "Подаръци за Лингуаморе". В архива за март 2016 г. са видими нашите цели в публикациите "МЕЧТАТА ЗА СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ", "НАШАТА ЗАДАЧА" и "ДЕЙНОСТ 1". Поддържаме живо общуване с вас чрез "Въпроси и отговори" от същия месец.

понеделник, 8 февруари 2016 г.

Дейността на Лингуаморе през месец януари 2016 г.

През месец януари 2016 г. общностен център Лингуаморе извърши следните дейности:
1. Уроци по английски език за подготовка в училище.
2. Уроци по италиански език, дистанционно чрез скайп връзка.
3. Обсъждане със специалист в областта на строителството с естествени материали на идея за създаване на сграда изцяло от естествени материали. Цел на обсъждането беше да се достигне до проект за изграждане на такава сграда, която да направи възможно и в бъдеще строителство, което не унищожава природата (както това става заради така наречените строителни отпадъци, вследствие на строежите в днешно време, разчитащи на изкуствени строителни материали). За определение на словосъчетанието "естествени материали", споделяме линк към сайта на Асоциацията за Строителство с Естествени Материали http://www.asem-bg.org/%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%B8-0
4. Обсъждане за подобряване на енергийната ефективност на помещението на общностен център Лингуаморе със собственика на помещението. Предвижда се ремонт, който ще подобри условията в помещението.
5. Обсъждане на методи за употреба на технология за отопление, която да подобри енергийната ефективност на центъра. След съвети на специалисти в областта предстои закупуването на ракетна печка Гамера за следващия отоплителен сезон (https://gamera.eu/)
6. Обсъждане на методи за оползотворяване/рециклиране на органичните отпадъци от нашето домакинство с цел намиране на модел, който да може да бъде приложен на практика  и в други домакинства и в бъдеще да има широко приложение на територията на гр. Елхово и общината.
Намиране на временно решение с наши съседи от екоселището до х. Студено кладенче и еднократно прилагане на модела.

Няма коментари: