Кои сме ние?

LINGUAMORE е общностен център, създаден с цел да подкрепя общности от хора, чиито приоритети са еднакви или близки до нашите - животът, здравето и свободата на човека.
Центърът е създаден от двама млади хора с висше образование (немска и италианска филология), а градът в който избрахме да развиваме дейността си е Елхово. Можете да намерите контактите ни и да се запознаете с дейностите, които предлагаме в публикацията "Дейности в Лингуаморе", която виждате вдясно, в архива на блога от 2015 г. за декември месец. Там ще намерите и другите ни основни публикации: "Какво е Лингуаморе", "Подаръци от Лингуаморе", "Приоритети на Лингуаморе", "Благодарности от Лингуаморе" и "Подаръци за Лингуаморе". В архива за март 2016 г. са видими нашите цели в публикациите "МЕЧТАТА ЗА СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ", "НАШАТА ЗАДАЧА" и "ДЕЙНОСТ 1". Поддържаме живо общуване с вас чрез "Въпроси и отговори" от същия месец.

сряда, 10 юни 2020 г.

Закуска за революционери - част 2Сурови жълтъци

Втората част на нашата закуска вече е пред вас. Продължаваме с най-лесно усвоимата от животинските храни (с почти 100% усвояемост) и съдържаща всички необходими за човека хранителни вещества - яйцето и по-точно суровия яйчен жълтък. Няма повод за притеснения от зарази (каквато е често първата асоциация, която хората си правят, когато чуят за сурови яйца) след като стерилизираме непукнатата черупка на яйцето със вода и сода за хляб.


Пресни плодове

След тази приятна суперхрана, идва ред и на една от най-основните храни на човека, най- лесно усвоимата от всички и може би най-полезната по принцип. По наше мнение и най-вкусната - плодовете. Важно е да са пресни плодове, макар и сушените и консервирани също да носят ползи, все пак прясната храна е с голямо предимство пред всички останали. През зимата и пролетта естествено изобилието и разнообразието не е чак толкова голямо, както в топлата част на годината, но въпреки това имаме голям избор от плодове, които се запазват за по-дълго време. На първо място слагаме ябълките, един от любимите ни плодове, но разполагаме също с късно узряващи плодове като райска ябаълка или други възможни за съхранение през зимата като киви. По-непопулярни плодове като дюля и мушмула в определен период от годината също биха могли да внесат още разнообразие, а естествено в тези сезони най-вече намират място и вносните плодове като цитруси, както и най-плътните и сладки плодове - банани и фурми. В топлата част от годината се наслаждаваме с голямо удоволствие на всеки свръхвкусен, сочен и богат на хранителни вещества плод според подходящото време на узряването му.


Така завършва нашата закуска, която понякога разделяме в две хранения и втората й част идва по-скоро като обяд.
Наздраве и да ви е сладко!

Няма коментари: