Кои сме ние?

LINGUAMORE е общностен център, създаден с цел да подкрепя общности от хора, чиито приоритети са еднакви или близки до нашите - животът, здравето и свободата на човека.
Центърът е създаден от двама млади хора с висше образование (немска и италианска филология), а градът в който избрахме да развиваме дейността си е Елхово. Можете да намерите контактите ни и да се запознаете с дейностите, които предлагаме в публикацията "Дейности в Лингуаморе", която виждате вдясно, в архива на блога от 2015 г. за декември месец. Там ще намерите и другите ни основни публикации: "Какво е Лингуаморе", "Подаръци от Лингуаморе", "Приоритети на Лингуаморе", "Благодарности от Лингуаморе" и "Подаръци за Лингуаморе". В архива за март 2016 г. са видими нашите цели в публикациите "МЕЧТАТА ЗА СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ", "НАШАТА ЗАДАЧА" и "ДЕЙНОСТ 1". Поддържаме живо общуване с вас чрез "Въпроси и отговори" от същия месец.

понеделник, 14 декември 2015 г.

Какво е Лингуаморе



Името Лингуаморе е комбинация от италианските думи за "език" – "lingua" и "любов" – "amore". Ако се опитваме да го преведем на български може да бъде „езикът на любовта” (както някои наричат италианския език) или "любов към езика", заради университетската специалност "филология" (дума, която идва от гръцки и се превежда по подобен начин – любов към литературата), която и двамата сме завършили. Може би в началото, когато се роди идеята ни за общ проект, който да ни помага за осъществяване на мечтите ни, такъв превод беше най-подходящ, тъй като Лингуаморе започна като езиково училище. Впоследствие, с разширяването на интересите ни и придобиването на знания в нови области дойде и решението Лингуаморе да разшири дейността си и да бъде общностен център. Така дойде и идеята за един различен прочит на името Лингуаморе. 
Езикът е един от основните инструменти за общуване между хората. Затова "език" в случая може да се разбира и като "общуване". Така превода на името ни може да бъде и "любов към общуването" или също "общуване чрез любов".  Как съчетаваме приоритетите си с това общуване чрез любов, можете да прочетете и в "Приоритети на Лингуаморе".

Няма коментари: