Кои сме ние?

LINGUAMORE е общностен център, създаден с цел да подкрепя общности от хора, чиито приоритети са еднакви или близки до нашите - животът, здравето и свободата на човека.
Центърът е създаден от двама млади хора с висше образование (немска и италианска филология), а градът в който избрахме да развиваме дейността си е Елхово. Можете да намерите контактите ни и да се запознаете с дейностите, които предлагаме в публикацията "Дейности в Лингуаморе", която виждате вдясно, в архива на блога от 2015 г. за декември месец. Там ще намерите и другите ни основни публикации: "Какво е Лингуаморе", "Подаръци от Лингуаморе", "Приоритети на Лингуаморе", "Благодарности от Лингуаморе" и "Подаръци за Лингуаморе". В архива за март 2016 г. са видими нашите цели в публикациите "МЕЧТАТА ЗА СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ", "НАШАТА ЗАДАЧА" и "ДЕЙНОСТ 1". Поддържаме живо общуване с вас чрез "Въпроси и отговори" от същия месец.

сряда, 13 април 2016 г.

01-07 април


Дело на седмицата - При престоя ни извън Елхово, получихме много подкрепа от роднини и приятели, затова през тази седмица искаме да оценим това, което те правят за нас.
Дума на седмицата - Род. Споделянето с родовете, от които произхождаме беше основното в този период.
Книга на седмицата - "Родова книга", автор: Владимир Мегре. Една от най-забележителните книги от поредицата на Мегре "Звънтящите кедри на Русия" https://chitanka.info/text/1673-rodova-kniga
Мисъл на седмицата - "Ако винаги правите онова, което неизменно сте правили, винаги ще получавате едни и същи резултати", Ейбрахам Маслоу (човека с пирамидата на човешките потребности :-) )
Музика на седмицата - "The cello song" в изпълнение на  "The piano guys" (по сюита за виолончело на Бах) https://www.youtube.com/watch?v=Ry4BzonlVlw
Песен на седмицата - "Любовта, без която не можем" на Тангра https://www.youtube.com/watch?v=4YuV7Yd2wmQ
Приказка на седмицата - "Дядо и ряпа", автор: Ран Босилек
Роля на седмицата - Ейбрахам Маслоу (имаше годишнина от рождението му, а и ние имахме поводи през тази седмица да помислим пак за приоритетите си)
Стихотворение на седмицата - "Де е България", автор: Иван Вазов https://chitanka.info/text/4276-de-e-bylgarijay
Танц на седмицата - Еленино хоро
Филм на седмицата - "Homo Solaris" Много от нас се притесняват да променят дори и с малко храненето си, а вегетарианство, суровоядство, и още повече, разбира се, веганство и плодоядство се смята за нещо съвсем крайно. Този филм доказва, че по света има наистина невероятни случаи, според общоприетите в днешно време мнения за това, от какво се нуждае човек, за да живее.  http://www.podsaznanieto.com/neka-slanceto-bade-tvoia-hrana/
Храна на седмицата - Кекс с какао и кокосово масло

Няма коментари: