Кои сме ние?

LINGUAMORE е общностен център, създаден с цел да подкрепя общности от хора, чиито приоритети са еднакви или близки до нашите - животът, здравето и свободата на човека.
Центърът е създаден от двама млади хора с висше образование (немска и италианска филология), а градът в който избрахме да развиваме дейността си е Елхово. Можете да намерите контактите ни и да се запознаете с дейностите, които предлагаме в публикацията "Дейности в Лингуаморе", която виждате вдясно, в архива на блога от 2015 г. за декември месец. Там ще намерите и другите ни основни публикации: "Какво е Лингуаморе", "Подаръци от Лингуаморе", "Приоритети на Лингуаморе", "Благодарности от Лингуаморе" и "Подаръци за Лингуаморе". В архива за март 2016 г. са видими нашите цели в публикациите "МЕЧТАТА ЗА СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ", "НАШАТА ЗАДАЧА" и "ДЕЙНОСТ 1". Поддържаме живо общуване с вас чрез "Въпроси и отговори" от същия месец.

понеделник, 11 април 2016 г.

25-31 март


Дело на седмицата - Един от приятелите на Лингуаморе ни заведе на екскурзия до останките на много интересен манастир, където видяхме и съвсем отблизо красиви прилепи :-)
Дума на седмицата - Пътуване. До манастира, до София - общо взето доста попътувахме тази седмица.
Книга на седмицата - "Железният светилник", автор: Димитър Талев. Книга, емблематична за българина, а и за всеки, който живее на Балканите. Историята на едно семейство в най-символичната за нашия полуостров държава Македония, разказана наистина интригуващо.
Мисъл на седмицата - "Такава една чудна и толкова хубава бъркотия е животът!" от книгата на седмицата
Музика на седмицата - Валс на цветята - Чайковски - http://www.vbox7.com/play:a9c16fcf97&p=playlist&id=199237&order=date
Песен на седмицата - "Усмихнат" на Svetlio & The Legends https://www.youtube.com/watch?v=q3fnTaLPdcs
Приказка на седмицата - "Грозното патенце" на Ханс Кристиан Андерсен https://chitanka.info/text/4819-groznoto-patentse
Роля на седмицата - Ян Коменски (родоначалник на съвременната педагогика)
Стихотворение на седмицата - "Да се завърнеш в бащината къща" - Димчо Дебелянов http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=180&WorkID=10257&Level=2
Танц на седмицата - Сиртаки
Филм на седмицата - Глад за промяна http://www.dokumentalni.com/?p=2177
Храна на седмицата - Пастет от коприва, слънчоглед, чесън и лимон

Няма коментари: