Кои сме ние?

LINGUAMORE е общностен център, създаден с цел да подкрепя общности от хора, чиито приоритети са еднакви или близки до нашите - животът, здравето и свободата на човека.
Центърът е създаден от двама млади хора с висше образование (немска и италианска филология), а градът в който избрахме да развиваме дейността си е Елхово. Можете да намерите контактите ни и да се запознаете с дейностите, които предлагаме в публикацията "Дейности в Лингуаморе", която виждате вдясно, в архива на блога от 2015 г. за декември месец. Там ще намерите и другите ни основни публикации: "Какво е Лингуаморе", "Подаръци от Лингуаморе", "Приоритети на Лингуаморе", "Благодарности от Лингуаморе" и "Подаръци за Лингуаморе". В архива за март 2016 г. са видими нашите цели в публикациите "МЕЧТАТА ЗА СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ", "НАШАТА ЗАДАЧА" и "ДЕЙНОСТ 1". Поддържаме живо общуване с вас чрез "Въпроси и отговори" от същия месец.

петък, 15 април 2016 г.

08-14 април


Дело на седмицата - При разходката за наливане на вода през ромската махала към чешмата в местност Лозята, след срещата с човек от махалата, който също си наливаше вода, той предложи да ме закара с пълните туби, а след като показа къщата си, я подмина и ме закара до вкъщи. Ако все по-често срещаме хора, които правят добро, без да си ги помолил и без да поискат нищо в замяна, вярата, която имаме в дълбоката добрина на човешката душа (за която писахме в "Заявление за мир" от 25.03.16) ще продължава да се увеличава постоянно.
Дума на седмицата - Туч. Като хора, които се занимават с изучаването и преподаването на езици, няма как да пропуснем моменти, в които научаваме нови думи. В смисъла, в който чухме да бъде използвана тази дума, тя означаваше кръглото парче желязо върху старите печки на дърва, върху което се готви. В тълковния речник намираме следното определение: 1. Медна сплав; бронз.2. Лято желязо; чугун.3. Прен. Нещо много тежко и масивно.
Книга на седмицата - "Изгубеният избор", автор: Анди Андрюс. Още една книга, която ни вдъхновява да действаме и да вярваме в онова, което ни казват мечтите ни. http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=1&find=%E0%ED%E4%F0%FE%F1
Мисъл на седмицата - "Показахте ми, че съществува само една раса — човешката. Не е важен цветът на кожата, а дълбочината на душата."от книгата на седмицата
Музика на седмицата - Консерто де Аранхуез (в изпълнение на Пако де Лусия) https://www.youtube.com/watch?v=e9RS4biqyAc
Песен на седмицата - "Обичам" на Уикеда https://www.youtube.com/watch?v=Pnb0Oq4v6xQ
Приказка на седмицата - Маруф обущарят (от приказките на Шехерезада) https://www.youtube.com/watch?v=4n87VhELtpQ
Роля на седмицата - Атанас Димев Лозанчев, революционер, основател на революционната мрежа в Битоля и Битолско
Стихотворение на седмицата - "В тъмницата", автор: Димчо Дебелянов https://chitanka.info/text/6154-v-tymnitsata
Танц на седмицата - Чичово хоро
Филм на седмицата - Какъвто бащата, такъв и сина
Храна на седмицата - Пълнозърнести спагети с лютеница, кашкавал и кисели краставички

Няма коментари: