Кои сме ние?

LINGUAMORE е общностен център, създаден с цел да подкрепя общности от хора, чиито приоритети са еднакви или близки до нашите - животът, здравето и свободата на човека.
Центърът е създаден от двама млади хора с висше образование (немска и италианска филология), а градът в който избрахме да развиваме дейността си е Елхово. Можете да намерите контактите ни и да се запознаете с дейностите, които предлагаме в публикацията "Дейности в Лингуаморе", която виждате вдясно, в архива на блога от 2015 г. за декември месец. Там ще намерите и другите ни основни публикации: "Какво е Лингуаморе", "Подаръци от Лингуаморе", "Приоритети на Лингуаморе", "Благодарности от Лингуаморе" и "Подаръци за Лингуаморе". В архива за март 2016 г. са видими нашите цели в публикациите "МЕЧТАТА ЗА СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ", "НАШАТА ЗАДАЧА" и "ДЕЙНОСТ 1". Поддържаме живо общуване с вас чрез "Въпроси и отговори" от същия месец.

събота, 26 март 2016 г.

18-24 март

Дело на седмицата - Сеитбата и разбира се самият престой на нашето любимо място. Засяхме люцерна, марули, репички, лук, чесън, картофи, магданоз, салатно цвекло, зеле. Радвахме се на пролетта и на нацъфтелите храстчета, които засадихме през есента.
Дума на седмицата - Пролет (естествено :-))
Книга на седмицата - "Граф Монте Кристо", автор: Александър Дюма https://chitanka.info/text/2170-graf-monte-kristo
Мисъл на седмицата - И утре е ден... но друг!
Музика на седмицата - Валс 2 на Дмитрий Шостакович https://www.youtube.com/watch?v=mmCnQDUSO4I
Песен на седмицата - "Man in the mirror" ("Човекът в огледалото") на Майкъл Джаксън https://www.youtube.com/watch?v=PivWY9wn5ps Ако искаш да направиш света по-добро място, погледни към себе си и тогава направи промяна (If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and than make a change)
Приказка на седмицата - "Полковникът и птиците", автор: Христо Бойчев. Това е по-скоро постановка, но вдъхновени от прекрасното изпълнение на самодейния театрален състав към местното читалище, по време на седмицата изпълнена със събития по случай празника на града, за нас тази постановка си е направо като приказка. https://www.google.bg/?gws_rd=ssl#q=%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D1%8A%D1%82%20%D0%B8%20%D0%BF%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5
Роля на седмицата - Мартин Лутер Кинг (заради прочутата му реч "Имам една мечта", която ще ни дава сили след публикуването на мечтата за свободна България, всяка седмица да си я припомняме по един или друг повод)
Стихотворение на седмицата - "Пролет", автор: Петя Дубарова https://chitanka.info/text/5992-prolet
Танц на седмицата - Валс
Филм на седмицата - "Дебел, болен и почти умрял" https://www.youtube.com/watch?v=gvpUredFs8o
Храна на седмицата - Мусака (картофи на пара с варен кафяв ориз, варен нахут, спанак и сос от смлян слънчоглед и суров жълтък с много подправки)

Няма коментари: