Кои сме ние?

LINGUAMORE е общностен център, създаден с цел да подкрепя общности от хора, чиито приоритети са еднакви или близки до нашите - животът, здравето и свободата на човека.
Центърът е създаден от двама млади хора с висше образование (немска и италианска филология), а градът в който избрахме да развиваме дейността си е Елхово. Можете да намерите контактите ни и да се запознаете с дейностите, които предлагаме в публикацията "Дейности в Лингуаморе", която виждате вдясно, в архива на блога от 2015 г. за декември месец. Там ще намерите и другите ни основни публикации: "Какво е Лингуаморе", "Подаръци от Лингуаморе", "Приоритети на Лингуаморе", "Благодарности от Лингуаморе" и "Подаръци за Лингуаморе". В архива за март 2016 г. са видими нашите цели в публикациите "МЕЧТАТА ЗА СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ", "НАШАТА ЗАДАЧА" и "ДЕЙНОСТ 1". Поддържаме живо общуване с вас чрез "Въпроси и отговори" от същия месец.

вторник, 29 март 2016 г.

Защо избрахме да живеем в Елхово


Здравейте!
Заради често задавания въпрос, който чуваме, както от роднините и приятелите си, така и от хора от града - "Как решихме да дойдем в Елхово?" или "Какво търсим/правим в Елхово", създадохме отговор, който да е достатъчно дълъг, за да дава сравнително ясна представа за причините, които имаме да живеем тук. В същото време, за да не е отегчително, се налагаше отговора да е и достатъчно кратък, затова го побрахме в 10 изречения и го обединихме с първата дейност на нашия център, върху която насочваме вниманието си (дейността ни, която смятаме за най-важна, полезна и неотложна, имайки предвид всичко лошо, което можем да предотвратим чрез нея). Публикувахме в групата Моето Елхово във фейсбук това послание, като подарък от нас за жителите на града, по случай празника в края на март месец. Сега го споделяме и в нашето основно пространство за общуване с близките ни и особено с по-далече намиращите се приятели на Лингуаморе.Защо избрахме да живеем в Елхово?
(споделено в 10 изречения)
1. Ние сме двама човека – мъж и жена, родени и отраснали в големи градове – Бургас и София, но след като много наши роднини, близки и познати си отидоха от този свят твърде рано, се замислихме за някои неща от живота.
2. Интересуваха ни причините за модерните болести, болестите на съвремието, които погубиха толкова много хора.
3. Разбрахме какви са причините за тези трагедии, които се случват всеки ден в България, а също така разбрахме и че всеки човек може да има цял живот здраве.
4. Потърсихме други хора, които да са осъзнали същите неща за живота и открихме такива из цяла България.
5. Най-голямата група от такива хора намерихме на територията на община Елхово.
6. Така осъзнахме, че най-добрата възможност за нашия живот и развитието ни като хора, както и за живота на децата ни и тяхното развитие е тук – в Елхово.
7. Поживяхме известно време точно на мястото, което си бяхме избрали и така успяхме да разберем, че през лятото там е много приятно да се живее, а през зимата – много трудно.
8. Затова най-доброто решение, което имахме пред себе си, беше да намерим нов дом в най-близкия до нашето място град.
9. Намерихме помещение, в което има достатъчно място, както да живеем, така и да осъществяваме мечтите си – а именно – да споделяме с всички хора, тези толкова интересни и важни неща, които научихме през последните години от живота си.
10. И ето ни тук при вас, с подаръка за празника на Елхово, който даваме от себе си – възможността за всеки жител на това място да има цял живот здраве.

Калин и Гери, основатели на общностен център Лингуаморе - гр. Елхово
 

Няма коментари: