Кои сме ние?

LINGUAMORE е общностен център, създаден с цел да подкрепя общности от хора, чиито приоритети са еднакви или близки до нашите - животът, здравето и свободата на човека.
Центърът е създаден от двама млади хора с висше образование (немска и италианска филология), а градът в който избрахме да развиваме дейността си е Елхово. Можете да намерите контактите ни и да се запознаете с дейностите, които предлагаме в публикацията "Дейности в Лингуаморе", която виждате вдясно, в архива на блога от 2015 г. за декември месец. Там ще намерите и другите ни основни публикации: "Какво е Лингуаморе", "Подаръци от Лингуаморе", "Приоритети на Лингуаморе", "Благодарности от Лингуаморе" и "Подаръци за Лингуаморе". В архива за март 2016 г. са видими нашите цели в публикациите "МЕЧТАТА ЗА СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ", "НАШАТА ЗАДАЧА" и "ДЕЙНОСТ 1". Поддържаме живо общуване с вас чрез "Въпроси и отговори" от същия месец.

четвъртък, 3 март 2016 г.

МЕЧТАТА ЗА СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ




Здравейте!

Честит празник на свободна България!

Създадохме нашия общностен център Лингуаморе като средство за осъществяване на мечтите си. Затова днес споделяме нашата мечта и начинът, по който я правим действителност.

По пътя, който извървяхме дотук, едно от важните неща, които разбрахме, е че всеки може да осъществява мечтата си и първата стъпка към това е да определим ясно и точно каква е тя.
Мечтата за свободна България е била мечтата на много българи през вековете на съществуване на българския народ. Последният значим резултат от осъществяването на тази мечта е бил героичното усилие на хората, които са направили възможно нашето съществуване днес в една самостоятелна държава - възможността само ние, българите, да решаваме какво е общото помежду ни и какво е най-доброто за народа ни.
Така за да намерим общата българска мечта, около която да се обединим и да действаме заедно, като група хора, която има една и съща цел, е необходимо на първо място всеки от нас да си изясни един въпрос: "Каква е моята мечта?"
Важно пояснение към тази първа крачка от осъществяването на мечтата ни, е че за да се превърне в действителност, трябва да говорим за нея в сегашно време (ако кажем "ще има мир по света", то ние твърдим, че в момента няма такъв, което вероятно означава, че и вътре в нас усещаме, че мирът липсва, докато ако кажем "има мир по света" и в същото време в нашите сърца и умове мирът го има, то ние ще сме прави и така ще сме променили вече единствената част от света, върху която бихме могли да имаме такова огромно влияние - себе си).

НАШАТА МЕЧТА:
Ние живеем в свободна България. Българите сме здрави и свободни, щастливи хора, а свободата на държавата, която сме създали, се изразява в това, че тя е здрава, мирна и независима. Нашата родина е пример за всички други държави по света и води човечеството по пътя, който самата тя е изминала към пълната свобода и благоденствие.
Ние, хората от цял свят, умеем да създаваме всяко нещо, което считаме за необходимо, полезно и приятно, като същевременно взаимодействието ни със заобикалящия ни свят е благоприятно както за нас, така и за него. Всички наши действия, думи, мисли, чувства винаги са плод на най-дълбоките, истински желания, които се раждат в добрата ни човешка душа.

Ако и вие имате мечта като нашата, нека да обединим усилия, за да я постигнем!

Няма коментари: