Кои сме ние?

LINGUAMORE е общностен център, създаден с цел да подкрепя общности от хора, чиито приоритети са еднакви или близки до нашите - животът, здравето и свободата на човека.
Центърът е създаден от двама млади хора с висше образование (немска и италианска филология), а градът в който избрахме да развиваме дейността си е Елхово. Можете да намерите контактите ни и да се запознаете с дейностите, които предлагаме в публикацията "Дейности в Лингуаморе", която виждате вдясно, в архива на блога от 2015 г. за декември месец. Там ще намерите и другите ни основни публикации: "Какво е Лингуаморе", "Подаръци от Лингуаморе", "Приоритети на Лингуаморе", "Благодарности от Лингуаморе" и "Подаръци за Лингуаморе". В архива за март 2016 г. са видими нашите цели в публикациите "МЕЧТАТА ЗА СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ", "НАШАТА ЗАДАЧА" и "ДЕЙНОСТ 1". Поддържаме живо общуване с вас чрез "Въпроси и отговори" от същия месец.

вторник, 8 март 2016 г.

26 февруари - 3 март


 Дело на седмицата - Направихме важна крачка към общуването с хората от града с първото ни посещение на групата по народни танци за начинаещи, която стартира на 29 февруари. Попаднахме на човек, който има уменията да преподава народни танци и да събира хората.
Дума на седмицата - Свобода. Това е думата, която беше основна за тази седмица, имайки предвид плановете ни за организиране на събитие, свързано с националния празник.
Книга на седмицата - "Как децата учат", автор: Джон Холт. https://chitanka.info/text/27651-kak-detsata-uchat Имаше логика да изберем българска книга по темата за Освобождението на България, но когато видяхме как децата рецитираха стихове (за трупове и др. не дотам ясни за тях неща) по време на концерта в читалището по случай националния ни празник, някак естествено се присетихме за идеите в книгата на Джон Холт, която е един много ценен подарък за всеки родител и учител.
Мисъл на седмицата - На човека може да се отнеме всичко, освен едно: последната човешка свобода да избере своето отношение при всякакви обстоятелства, да избере свой собствен път. Виктор Франкъл
Музика на седмицата - "Рапсодия Вардар", от Панчо Владигеров - http://www.bulgarianhistory.org/bit-i-kultura/istoriya-po-noti/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%BF%D1%81%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%8F-%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B0%D1%80/
Песен на седмицата - "Последен марш" на група Епизод https://www.youtube.com/watch?v=4aUDjuPcSN4
Приказка на седмицата - "Приказка за свободата" от Мадлен Алгафари http://myvelikoturnovo.com/2013/11/09/prikazka-za-svobodata/
Роля на седмицата - Княз Александър Дондуков Корсаков заради изработения на 27 февруари мемоар против Берлинския договор на свиканото от него на 10 февруари в Търново Учредително събрание за обсъждане и приемане на първата българска конституция.
Стиховторение на седмицата - "Хаджи Димитър" от Христо Ботев http://litclub.bg/library/bg/botev/poezia/hd.htm
Танц на седмицата - Македонско хоро http://vbox7.com/play:da73cb0685
Филм на седмицата - Принцът на Египет http://www.vbox7.com/play:ef50521ed8
Храна на седмицата - Здрава руска салата (варени картофи, сурови морков, краставица, червена чушка и сурова майонеза от жълтъци, слънчогледов тахан, лимон и подправки на вкус)

Няма коментари: