Кои сме ние?

LINGUAMORE е общностен център, създаден с цел да подкрепя общности от хора, чиито приоритети са еднакви или близки до нашите - животът, здравето и свободата на човека.
Центърът е създаден от двама млади хора с висше образование (немска и италианска филология), а градът в който избрахме да развиваме дейността си е Елхово. Можете да намерите контактите ни и да се запознаете с дейностите, които предлагаме в публикацията "Дейности в Лингуаморе", която виждате вдясно, в архива на блога от 2015 г. за декември месец. Там ще намерите и другите ни основни публикации: "Какво е Лингуаморе", "Подаръци от Лингуаморе", "Приоритети на Лингуаморе", "Благодарности от Лингуаморе" и "Подаръци за Лингуаморе". В архива за март 2016 г. са видими нашите цели в публикациите "МЕЧТАТА ЗА СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ", "НАШАТА ЗАДАЧА" и "ДЕЙНОСТ 1". Поддържаме живо общуване с вас чрез "Въпроси и отговори" от същия месец.

сряда, 9 март 2016 г.

НАШАТА ЗАДАЧА Здравейте!

За да се осъществи мечтата ни за свободна България, ние трябва да знаем каква е нашата задача по пътя към целта.
Казахме, че в нашата представа за свободна България, тя е:
1. Здрава - това означава, че всички хора в родината ни са физически, умствено и душевни здрави. Здравите личности са способни да създават здрави общества от хора. Това е причината здравето да е първата задължителна основа за съществуването на красивата картина, която описахме.
2. Мирна - мирът е липса на насилие. Това второ задължително условие за свободната държава предполага, че ние не нарушаваме ничия свобода и не позволяваме на никого да нарушава нашата. Ако искаме да има мир в България: 1) Не трябва да изпращаме въоръжени групи от български граждани в други държави, и 2) Не трябва да позволяваме на въоръжени чужденци да пребивават на наша територия
3. Независима - независимият народ е способен да задоволи всички свои основни нужди само от ресурси, които са налични на територията, която той обитава, и чиято употреба позволява те да бъдат използвани и от бъдещите поколения - тоест - за да сме независими, свободни хора, ние трябва да се научим да ползваме само местни възобновяеми източници на енергия за ежедневните си нужди.

НАШАТА ЗАДАЧА:
По пътя към изграждането на основите на свободния народ, ние си поставяме за задача:
1. Да бъдем здрави и да предаваме на другите хора знанията си за това как да имаме цял живот здраве.
2. Да се вслушаме в мира, който е заложен дълбоко във всеки от нас и да не нарушаваме свободата на другия.
3. Да се учим всеки ден как да си набавяме необходимото ни от близката до нас природа, без да нарушаваме нейното равновесие.

Няма коментари: